top of page
  • Foto van schrijverOhdeer

Oh Deer...#dankbaarheid

Bijgewerkt op: 20 mrt. 2020

Twee weken geleden besloot ik van de papieren versie van NRC Next over te stappen op digitaal. Tientallen kranten zwierven maanden door het huis omdat er in elke editie wel één artikel stond dat ik persé nog móest lezen. Wat er vervolgens niet van kwam. Uit nostalgie hield ik de printversie van het weekend en abonneerde mij doordeweeks op een aantal nieuwsbrieven.


Inmiddels doe ik dagelijks serieuze pogingen om de nieuwsbrieven die binnenkomen te scannen, lezen en vervolgens direct te deleten. Want als ervaringsdeskundige begrijp ik als geen ander dat de mailingen hetzelfde risico lopen als de papieren versie - met als horrorscenario dat ik over pakweg 4 maanden zit met 1000 nieuwsbrieven to read in mijn mailbox. Not a good idea.Een paar dagen geleden viel mijn oog op het artikel Gezonder leven dankzij één push-up per dag. Nu zie ik die push-up niet zo zitten, maar de introductie van microhabits in mijn dagelijks leven wel: enter microhabit lezen NRC-nieuwsbrief, exit 1000 e-mails to read. Daarnaast ben ik een groot fan van zelfhulpboeken; ik heb de hardnekkige overtuiging dat het altijd beter en gelukkiger kan. Dus.


Wat blijkt? De truc is om van bewuste handelingen onbewuste routine te maken. Wat helpt is zo’n handeling inbouwen in je dagelijkse routine, ervoor zorgen dat je omgeving je helpt (appje installeren) en jezelf belonen. Check. Nu kwam ik er bij toeval achter dat NRC die beloning er zelf in heeft gestopt: helemaal onderin, nog onder Fokke & Sukke, staat een supergrappige uitsmijter van de redactie die teruggrijpt op de inhoud. Fijne avond. Heb je nieuws, commentaar of je cavia begraven? Mail ons. (In deze editie stond het artikel Het crematorium voor kleine dieren). Of: Fijne avond. Heb je nieuws, commentaar of ook geen tijd voor één push-up per week? Mail ons. LOL.


Na mijn ontdekking bekeek ik alle nieuwsbrieven die ik nog had. Ik heb enorm gelachen. En ik ben – hoe kan het ook anders na 3 maanden sabbatical en stapels zelfhulpboeken – dankbaar. Want, common knowledge voor doorgewinterde zelfhulpboeklezers: dankbaarheid is de heilige graal voor een gelukkig leven. Dus dank team NRC voor dit dagelijkse lolletje. Elke dag het nieuws én een leuke grap erbij. Het stemt mij vrolijk. Zo vrolijk dat mijn geluksmomentenapp Happyfeed, die wegens persoonlijke omstandigheden al maanden leeg bleef, weer is geactiveerd :-)197 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page