top of page
  • Foto van schrijverOhdeer

Oh Deer...#Murphy

Bijgewerkt op: 20 mrt. 2020

Zoals het geval is bij de meeste fulltimers, zijn ook mijn zondagen doorgaans gereserveerd voor de nodige huishoudelijke taken. En omdat ik hier graag zo min mogelijk tijd aan besteed (die zondagborrel mag best wat eerder beginnen) probeer ik alles zo efficiënt mogelijk te organiseren. Dus ook afgelopen zondag.Toen ik bij de papierbak aankwam met tassen papier erop, ernaast en ervoor, had ik daar een Murphy-voorteken in kunnen herkennen maar… ik hield de moed erin. Het was immers niet de eerste keer dat de papierbakken niet op tijd waren geleegd (mocht er iemand meelezen van de gemeente Den Haag: dit is een hint) en in een andere papierbak in de buurt was meestal nog wél ruimte. Vooruit: één extra stop.


Vervolgens naar de Appie voor de boodschappen voor een recept uit de Allerhande. Je voelt 'm al aankomen: twee essentiële ingrediënten – quinoa en groene asperges – waren er niet. Volgens de twee jongedames van AH die met tegenzin hun privégesprek onderbraken, moest ik het bij een andere AH proberen. Helaas ging Murphy met me mee: de tweede Appie had wél groene asperges (Hoera!) maar ik greep er weer naast bij de quinoa. De medewerker bij deze AH – dit keer een vrolijke – zei dat ik het vooral moest gaan proberen bij een andere AH. Dus.


Je begrijpt: nadat ik de tweede kassarij had overleefd - het lullige bosje asperges kon mijn voorganger met volle winkelkar niet verleiden mij voor te laten gaan – ging ik not Appie níet naar een andere Appie maar ik vestigde mijn hoop op de Turk in de buurt. Je kent 'm wel: zo’n winkeltje dat altijd open is en altijd alles heeft wat je nodig hebt. Maar niet vandaag: geen quinoa. Geen twijfel meer mogelijk: definitely Murphy.


Ik vermoed dat ik het bericht heb gemist, en dat die bewuste zondag half Den Haag aan de quinoa zat. Wij dus niet. Mocht je in de toekomst nou ook zo’n dagje hebben, waarop je denkt dat het niet meer goed komt? Zet dan niet door maar denk aan deze blog: draai om, bewaar dat oud papier tot volgende week en begin rond een uur of drie met die borrel. Dan wordt het toch nog een gezellig middag.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page