top of page
  • Foto van schrijverOhdeer

Oh Deer #writing

Toen ik ruim 2,5 jaar geleden op een berg in Frankrijk zat te genieten van het uitzicht, een kurkdroge rosé en de gedachte dat ik voor mezelf een aantal maanden vrije tijd had gekocht (sabbatical!), kreeg ik een mailtje binnen. Of ik voor mijn voormalige werkgever niet nog een paar artikelen wilde schrijven voor het magazine. En af en toe een blog. Dat leek me wel wat: Oh Deer Writing nestelde zich in mijn hoofd, en ging er niet meer uit.Aan het einde van datzelfde jaar startte ik Oh Deer Communication – met een breder portfolio. En hoewel ik het jaar erop fulltime aan de slag ging als intern communicatieadviseur, bleef ik artikelen, columns en blogs produceren. Een bescheiden productie en vaak in de weekenden of de avonduren, maar dit maakte het niet minder boeiend. Integendeel: een artikel afhebben wat lekker leest en mooi ‘rond’ is, geeft het schrijversvolk een goed gevoel.


Dat gevoel werd na de zomer van 2019 weer aangewakkerd door Belvilla (je weet wel, van de vakantiehuizen), dat naarstig op zoek was naar copywriters. Ik deed transcreation (Spaans, Frans, Engels), schreef corporate uitingen, en besteedde uiteindelijk al mijn Belvilla-uren aan (SEO) copywriting. Naast mijn werk als communicatieadviseur. Het leverde me een lange lijst op met alle bestemmingen die ik nog moet gaan zien (Knossos in Kreta, de Languedoc en de Gorges du Verdon in Frankrijk, de Engelse rivièra enzovoort) én veel energie. Ik schijn dan ook te horen bij de 600.000 ‘stapelers’ die dat doen op basis van intrinsieke motivatie (het is maar dat je het weet…).


Hoe het ook zij: inmiddels zit ik weer op een berg in Frankrijk te overdenken wie mijn nieuwe Belvilla zou kunnen zijn (mijn opdracht zit erop). En hoe blij ik ben met ‘de combinatie’ (niet te verwarren met die andere combinatie!). Dus: mocht je er weleens aan zitten te denken om het welbekende roer om te gooien, bedenk dan dat je je huidige baan misschien wel kunt combineren met iets anders. Iets anders dat je heel graag doet. Minder radicaal maar het kan je zomaar heel veel (werkplezier) opleveren.


En heb jij het idee dat jij misschien mijn nieuwe Belvilla zou kunnen zijn? Met andere woorden: je bent op zoek naar een snelle, scherpe en energieke freelance copywriter met veel intrinsieke motivatie? Kijk dan eens op Oh Deer Communication. ;-)

101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page